Wat we doen


Tuinonderhoud:
 
Verticuteren/ bemesten:
In het voorjaar is het de ideale tijd om het gazon te verticuteren. Alle mos en dode plantresten worden verwijderd. Vocht, voedingsstoffen en licht kunnen weer goed in de grasmat doordringen. Met wat meststoffen, zon en regen is uw grasmat binnen korte tijd weer in topconditie.
 
Maaien:
Of u nu een strak gazon hebt of een ruigere weide, wij hebben verschillende maaiers zodat er altijd iets passends voor uw tuin geschikt is.
We maaien netjes de kantjes en kleine hoekjes mee zodat u er weer netjes bij zit.
Kortom een compleet pakket om uw gazon of weide er netjes uit te laten zien.
 
Snoeien:
Snoeien is groeien. Daar weten we  alles vanaf.
Graag maken we met u een plan om op de juiste tijd uw bomen, heesters en vaste planten weer in de juiste proporties te brengen.
 
Hagen scheren:
In het voor- en najaar is het tijd om uw hagen een goede beurt te geven. Zo kunt u zomers genieten van een mooie strakke haag en ’s winters ligt hij er ook weer netjes bij.
En wordt hij tussendoor toch te breed? Dan komen we daar graag nog een keer voor langs.
 
Verwerking snoeiafval:
Na het snoeien van bomen of heesters of het knotten van de wilgen blijft er vaak een berg houtafval over. We hebben de mogelijkheid om dit voor u te versnipperen.
Ook kunnen wij het voor u afvoeren.
 
Verbetering bodemstructuur:
Hoe de bodemstructuur eruit ziet is essentieel voor de groei van uw gazon, sier- of moestuin en weide. Een luchtige grond neemt water en voedingsstoffen gemakkelijker op. Daarnaast voert het een teveel aan water ook veel beter af.
 
Wij hebben in ons assortiment een krukasspitmachine achter een kleine tractor. Deze maakt de grond weer los en luchtig tot wel 25cm diep zonder een ondoordringbare laag eronder te creëren! Ideaal voor uw moes- of volkstuin.
 
Daarnaast gebruiken we een frees achter diezelfde tractor. Deze maakt vooral de bovenlaag weer luchtig. De grond word hiermee in 1 beweging zaai-klaar gemaakt.
 
Is de onderlaag in de grond vast en ondoordringbaar geworden? We hebben een woelpoot in huis die de grond tot 40cm weer los en luchtig maakt.

 
Verbetering voedingsbodem:
Naast een goede bodemstructuur is een goede voedingsbodem ook erg belangrijk!
We hebben verschillende meststoffen in ons assortiment die we in het voor- en najaar inzetten om uw gazon en siertuin er prachtig bij te laten staan.
 
Ook is het mogelijk om bodemmonsters te nemen. Deze sturen we op om u een advies op maat te kunnen geven.
 
 

Terreinonderhoud:
 
Herkent u dat? De buitenkant van uw pand is het visitekaartje van uw bedrijf, maar het onkruidvrij houden van de bestrating en het snoeien van het groen is een klusje wat er makkelijk tussendoor glipt.
Wij ontzorgen u daarin heel graag!
 
Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de wetgeving van het gebruik van chemische middelen ter bestrijding van onkruid.
De markt van onkruidbestrijding is daarom dus ook volop in ontwikkeling. Deze volgen we graag en we maken daarin milieubewuste keuzes.
 
Op dit moment hebben we een veegmachine in ons assortiment met 3 verschillende bezems. Een gewone straatbezem, één met metalen strippen en een speciale onkruidborstel.
Daarnaast gebruiken we een brander om groter onkruid weg te branden en om onkruid tussen het grind te verdelgen.
 
Naast het verdelgen van onkruid kunnen we ook het snoeiwerk voor u uit handen nemen. Dit kan in een voor- en najaarsbeurt of vaker als dat nodig is. We voeren het groen netjes voor u af, zodat u er geen omkijken naar heeft.
 
Hoe werkt dit in de praktijk?
We komen bij u langs om het terrein te bekijken. Aan de hand daarvan maken we een plan en daarbij behorende offerte om het onkruid en snoeiwerk aan te pakken.
Vanaf het moment dat u akkoord bent met de offerte komen we volgens plan langs om het terrein rond uw pand netjes te verzorgen.

 
Onderhoud aan watergangen en dijken
 
Woont u aan een watergang of dijk? Dan hebt u grote kans dat deze door u onderhouden moet worden op last van het waterschap.
De weteringen en grotere sloten, de zogenoemde A-watergangen worden in de meeste gevallen door het waterschap onderhouden.
Voor de smallere sloten, de zogenoemde B- en C- watergangen bent u zelf verantwoordelijk. Jaarlijks vind hier een ‘schouw’voor plaats en word gecontroleerd of alle watergangen goed schoon zijn.
Ook dijken moeten bijgehouden worden met maaien. Dit zodat het waterschap de conditie van dijken kan controleren.
Kijk voor de precieze data en meer informatie op de website van uw eigen waterschap.
Om deze klus voor u te klaren hebben we verschillende machines en gereedschappen in huis. Bel ons op tijd om een afspraak te maken voor het onderhoud van uw watergang en dijk. Zo voorkomt u een teleurstelling op het laatste moment.
 
Foto's van onze werkzaamheden

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bel Wilco op 06 - 300 26 266